220px-Supermode_Tell_Me_Why_single_coverEen van de meer recente dancefloor fillers uit mijn collectie is ‘One‘ van de Swedish House Mafia. Hun kenmerkende gelaagde en gecomprimeerde synthesizers kan ik wel waarderen en de cd ‘Until One‘ is echt een feest met onder andere bewerkingen van Benny Benassi – ‘Satisfaction‘, Robin S – ‘Show Me Love‘ en Daft Punk – ‘One More Time‘. In de aanloop naar het euforische hoogtepunt van hun allerlaatste optreden als SHM op Ultra festival in Miami draaiden zij afgelopen weekend ‘Insomnia‘ van Faithless, nice! Een van de vele andere projecten waarin Axwell en Steve Angello hebben samenwegerkt is Supermode. Onder die naam remixten zij de hit ‘Smalltown Boy‘ van Bronski Beat en gebruikten daarbij de lyrics uit ‘Why‘ van hetzelfde album. Het resulteerde in ‘Tell Me Why‘, Een lekkere 80’s / new wave / synthpop vibe in een funky house jasje die het op de radio heel goed deed en de top tien haalde in de herfst van 2006. Ook al bleef landgenoot Basshunter het duo in die periode voor met zijn nummer 1 hit ‘Boten Anna‘, ‘Tell My Why’ is wat mij betreft een van de beste Zweedse danceproducties ooit!