koningsfeestDaags voor de troonwisseling viert de Basketbal Vereniging Amsterdam haar seizoensafsluiting. Overdag is ter ere daarvan een toernooi gespeeld met clubs uit het hele land, waarna er gezamenlijk roti wordt gegeten in en rond het ‘café van Dirk’, tevens decor voor het feest. Tegen de tijd dat ik arriveer kan ik Dirk zelf bijna niet meer zien staan achter de bar, want het is behoorlijk vol binnen, natuurlijk vooral met lange mensen. Zo’n tachtig basketballers en introducés in opperbeste stemming! De muziek van een ipod playlist staat al aardig hard en terwijl ik mijn spullen opbouw zie ik heel wat mensen bewegen op de beats van 50 Cent’s ‘In da club’. Hét recept voor een avond feesten ; ) Meteen maar doorschakelen in de hip-hop en rap, al mijn Dr Dre’s, Snoop Doggs, LL Cool J’s en Jay Z’s tot de Macklemore’s en Opposites van nu heb ik er doorheen gedraaid. 90’s party en Urban is het thema, maar ook de nieuwe classics van Usher, Black Eyed Peas, Missy Elliot en Kelis dreunen over de led-verlichte dansvloer en het feest gaat door tot sluitingstijd. Ook een rondje happy hardcore heeft niet ontbroken en als ik aansluitend op de ‘laatste ronde’ aankondiging door Dirk ‘No Limit’ opzet, tettert hij nog even lekker mee door de microfoon. Dat werden meer dan één laatste rondes!